Hoe kan Ikzoekeenpatient.nl mij helpen?

De ervaringen van patiënten kunnen je helpen bij het ontwikkelen van betere diensten, producten of een beter beleid in de zorg. Betrek patiënten het liefst zo vroeg mogelijk bij je onderzoek!

Het vinden van de juiste patiënten is echter niet altijd makkelijk. Ikzoekeenpatient.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, waar meer dan honderd patiëntenorganisaties bij aangesloten zijn. Daarnaast leunen we op ons Zorgpanel van meer dan 20.000 patiënten, cliënten en mantelzorgers. Binnen dat netwerk gaan we voor je op zoek naar geschikte patiënten. Voor bijvoorbeeld een focusgroep, voor een interview of voor het het inzetten van spreker op een evenement.

Zijn er kosten aan verbonden?

Voor het vinden van de juiste patiënt vragen we een vergoeding. Hiermee vergoeden we de tijd die patiëntenorganisaties kwijt zijn met het zoeken van de geschikte patiënten en onderhouden we ons platform.

Ook is het gebruikelijk dat er per patiënt een beloning staat tegenover een deelname. De hoogte is afhankelijk van de mate van ervaringsdeskundigheid van de patiënt. Bovendien werkt Ikzoekeenpatient.nl op basis van no cure, no pay: je betaalt dus enkel als we geschikte patiënten voor je hebben gevonden. Hierover maken we van tevoren duidelijke afspraken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.