Ikzoekeenpatient.nl is een samenwerking tussen Patiëntenfederatie Nederland en meer dan 200 patiëntenorganisaties. Samen hebben we een groot netwerk van patiënten. Binnen dit netwerk zoeken wij voor u de patiënt(en) met de geschikte ervaring en vaardigheden.

Ikzoekeenpatient.nl heeft geen commercieel doel. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Waarom doen wij dit?

In de zorg ontwikkelt u producten en diensten door patiënten te betrekken. En maakt u beleid samen met de mensen waar het om draait. U wilt mét patiënten praten in plaats van óver.
Het perspectief van patiënten opent ogen en geeft richting. Ervaringsdeskundigen laten zien wat er toe doet en wat niet. Het geeft uw product, dienst of beleid meer kans van slagen. Samen maakt u de zorg beter.

De juiste patiënt vinden is lastig.

Het kan best lastig en tijdrovend zijn de juiste mensen te vinden om antwoord te krijgen op uw vraag. Daarom ontwikkelden we samen Ikzoekeenpatient.nl. Door samen te werken met veel patiëntenorganisaties en panels van patiënten, kunnen we mensen zoeken in een groep van duizenden patiënten. Hierdoor is de kans groot dat daar de juiste patiënt voor u tussen zit. Doordat wij de juiste patiënt snel vinden, kunt u zich richten op uw vraag, project of onderzoek om de zorg te verbeteren.

Kennis en praktijkervaringen over patiënten- en cliëntenparticipatie 
Lees meer over patiëntenparticipatie op participatiekompas.nl

Patiënten, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid

Wij maken bij de mensen die wij werven onderscheid tussen patiënten met een ervaring, met ervaringskennis en met ervaringsdeskundigheid. Patiënten met ervaringskennis hebben hun ervaring geanalyseerd en aangevuld met andere bronnen. Ervaringsdeskundigen hebben ook de vaardigheid om deze kennis professioneel in te zetten in bijvoorbeeld beleidsvorming.

Proeffase

Ikzoekeenpatient.nl zit nog in een proeffase. Tijdens deze fase werken zes organisaties nauw samen aan het ontwikkelen van de website en het stroomlijnen van het samenwerkingsproces. Deze organisaties zijn:

harteraadkindziekenhuislongfondsnvnpatientenfederatienlpgosupportzorgbelangbz

Ons team
  • photo titiaTitia Lekkerkerk 
    Teammanager
  • photo andersAnders Floor
    Productmanager