Het is niet gratis

Om de juiste patiënt voor u te vinden, gaan er betaalde krachten van ons aan de slag. Daarom is onze service voor het zoeken van de juiste patiënten niet gratis. Daarnaast krijgen patiënten altijd hun reiskosten vergoed en een passende erkenning of beloning voor hun inspanning. Per aanvraag naar patiënten kunnen de kosten verschillen. Wanneer u met ons de aanvraag in detail doorneemt, zullen we samen duidelijke afspraken maken over de kosten.

Weet dat u met patiënten te maken heeft en respecteer ze

U dient altijd rekening te houden met de specifieke wensen van de deelnemers. Bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijkheid, een tolk, dieetwensen of mogelijkheid tot rusten. Voor een fysieke locatie zou u ook alternatieven kunnen bieden zoals Skype.
Alle mensen die bij de inzet betrokken zijn, zijn een gelijkwaardig gesprekspartner. Ongeacht of iemand arts, specialist, ervaringsdeskundige of hoogleraar is.
Geef patiënten voldoende tijd om zich voor te bereiden. Onthoud altijd dat het om mensen met een aandoening gaat die vanwege medische redenen kunnen uitvallen. De inzet van een patiënt is dus nooit 100% gegarandeerd.

Wij denken altijd met u mee

Wij willen graag dat zowel u als de patiënten profijt van de inzet hebben, dus denken we altijd met u mee, zowel inhoudelijk als praktisch. Zo willen we weten wat het precieze doel van uw project, onderzoek of vraag is en stellen we soms een andere methode voor.
Wij werken dus niet mee aan een ‘check-the-box’ aanvraag (alleen even snel patiënten erbij roepen omdat het ‘moet’).
Als u een vragenlijst onder patiënten wilt uitzetten, willen we zelf graag de vragen kunnen checken op inhoud en begrijpelijkheid.

Win-Win

Patiënten zijn gemotiveerd om mee te doen als het voor hen duidelijk is wat de toegevoegde waarde van hun inzet is voor henzelf of de samenleving. Bedenk dus altijd: wat schiet de patiënt hier mee op?
Na de inzet van de patiënten willen zij ook graag een samenvatting of terugkoppeling in begrijpelijk Nederlands krijgen van het project.
We evalueren altijd met u en met de patiënt over de inzet, zodat we blijven leren en verbeteren.

Soms moeten we even goed zoeken

Als u een aanvraag voor patiënten naar ons stuurt, nemen we binnen drie werkdagen contact met u op. We bespreken dan samen wat u precies zoekt. We maken vervolgens een inschatting van de tijd die het ons gaat kosten om de juiste patiënt(en) te vinden voor u. Afhankelijk van uw vraag kan dit enkele dagen tot weken duren.